ACTIVITATS EN CURS

ACROS BERLIN

‘Across Berlin’ va començar amb un toc de broma: no vaig poder resistir el joc de paraules d’Acros/Across Berlin, ja que vaig utilitzar la simulació de pel·lícula Acros a la meva Fujifilm XT-2 per capturar aquests moments. Però deixem-ho clar: aquestes no són fotos analògiques fetes amb la pel·lícula Neopan Acros II de Fujifilm, tot i que m'agrada l'encant de la pel·lícula analògic. Per aquest projecte, la practicitat del digital no va estar mai en dubte.

L’Acros és la meva simulació ‘neta’ en blanc i negre preferida, perquè funciona molt bé amb edificis, paisatges i fins i tot retrats. Els dos primers elements encaixen perfectament amb la silueta urbana de la ciutat, ja que és un paisatge d’edificis.

Aquestes no són fotos de vacances; cada imatge és allà per expressar una idea. Mira si pots trobar la meva explicació o la teva pròpia.

Berlín és una ciutat que et demana que l’exploris, amb o sense càmera. Espero que aquestes imatges t'inspirin a viure-la tu mateix, perquè és realment inoblidable.

Exposició oberta fins el 28 de març al nostre horari habitual.

RES NON VERBA és suma al Dia Mundial de la Poesia

En el marc del Dia Mundial de la Poesia, RES NON VERBA s’hi adhereix amb una petita aportació literària.

Durant tota la setmana si passeu per la nostra seu, podreu trobar la nostra aportació.

Creiem en la força de la paraula escrita, en el poder de la poesia per commoure, inspirar i transformar.

Amb aquest gest, ens unim a la celebració de la bellesa de les lletres i la creativitat, reivindicant la importància de la literatura com a expressió artística i eina de canvi.

Perquè la poesia és emoció, és compromís, és vida.

"Iniciativa solidària a favor de les Societats Musicals de la Comunitat Valenciana"

Us presentem la rifa solidària amb la comunitat cultural del País Valencià afectada per la DANA organitzada pel CERCLE DE BELLES ARTS, RES NON VERBA, ATENEU POPULAR DE PONENT i FUNDACIÓ ORFEÓ LLEIDATÀ, amb la col·laboració de l’ASSOCIACIÓ DE LA FESTA DE MOROS I CRISTIANS DE LLEIDA i el suport de la FAC.

S'han posat a disposició de la mateixa una sèrie d’obres d’art d’autors
lleidatans provinents dels fons de les entitats i d’aportacions voluntàries dels
col·laboradors. Els diners recaptats es destinaran íntegrament a la FEDERACIÓ DE SOCIETATS MUSICALS DE LA COMUNITAT VALENCIANA, que canalitza les ajudes per a la reposició de l’instrumental perdut.

Les butlletes de la rifa es poden adquirir a la seu de les entitats organitzadores i col·laboradores. El sorteig es farà el 10 d’abril a les 19h en un acte públic a la seu de Res Non Verba, al carrer Maragall, 17, de Lleida. Durant tota la jornada s’hi exposaran les peces d’art objecte de la rifa. La llista dels números premiats es podrà consultar a les xarxes socials i a les diferents seus de les entitats organitzadores.

GUANYADORES I GUANYADORS DELS PREMIS JOSEP PORTA 2024

*

GUANYADORES I GUANYADORS DELS PREMIS JOSEP PORTA 2024 *

Primer Premi “Lleida si” 2024

PREMI JOSEP PORTA

Títol: Llum i color –  Autora: Reis Triquell Salomé

Text:. Destacar el disseny i color a l’interior de la Biblioteca Pública de Lleida que dona lloc a un espai molt relaxant i acollidor. Ubicada en un edifici que antigament va funcionar com a casa de la Maternitat, es va inaugurar al gener de 1998 després de la seva remodelació.

Segon premi “Lleida si” 2024

Títol: La vida a l’horta – Autora: Montserrat Echauz Fort

Text: El cecler de robusta pedra vigila la roda que impulsa l’essència Lleidatana.  

Tercer premi “Lleida si” 2024

Títol: Espurnes d’identitat - Autor: Eloy Sarrat Grasa

Text: Enmig del foc i les espurnes, la tradició cobra vida als carrers de Cervera. La mirada d’un nen diable enmig d’un correfoc, simbolitza la transmissió d’arrels culturals que uneixen generacions. Aquestes activitats, obertes i inclusives, preserven el patrimoni i garanteixen que cada nova generació mantingui viva aquesta flama d’identitat compartida.

Premi “Lleida però...” 2024

PREMI JOSEP PORTA

Títol: Sostre de dia  - Autor: Enric Rodriguez Garcia

Text: Aquesta imatge pot semblar còmica però no ho és. Aquesta persona sense sostre per poder descansar de dia, amaga el cap atès que durant la nit ha d’estar alerta a causa de la inseguretat. Tema preocupant en la nostra Ciutat!

Segon Premi “Lleida però...” 2024

Títol: Maleïdes Antenes – Autor: Gabriel Aliana de Paula

Text: La ciutat de Lleida compta amb dues grans joies patrimonials que enllacen història i art. A l’emblemàtica Seu Vella, símbol indiscutible de la ciutat, s’hi ha sumat recentment el Museu d’Art Modern i Contemporani de Lleida (el MORERA), un espai que destaca tant per la seva excepcional col·lecció d’artistes de Ponent com per la magnífica renovació arquitectònica de l’antic Palau de Justícia que l’acull. Un dels moments més esperats pels visitants és l’accés a la terrassa superior del museu, des d’on s’obre una vista privilegiada de la Seu Vella emergint sobre els teulats de la ciutat. Aquesta experiència visual, però, es veu deslluïda per una barrera inesperada: una xarxa d’antigues antenes de televisió que s’alcen de manera desordenada sobre els vells teulats dels edificis propers. La que podria ser una postal final perfecta de la visita es converteix en una imatge distorsionada per aquestes estructures metàl·liques que s’interposen entre dues icones arquitectòniques i culturals de Lleida.

 

Tercer Premi “Lleida però...” 2024

Títol: L’ombra d’un altre temps - Autor: Amadeu Bonet Boldú

Text: Els edificis antics expliquen històries d’una vida més pausada, amb balcons oberts i carrers plens de veïnatge. Ara, aquests testimonis desapareixen sota el pes de la modernitat. Quan s’esfondren, no només es perden les parets i el seu contingut, sinó també la memòria d’una forma de viure que ja s’esvaeix.